Veranderingen in de tijd van corona. 

12 oktober 2021

De afgelopen tijd is er veel veranderd in het beleid van de overheid ten opzcihte van de corona. 

Forse wachttijden voor een Corona-test zorgt voor hoge kosten
en bezettingsproblemen bij bedrijven/zzpers en particulieren. 

4 november 2020

 

In Nederland wordt op dit moment heel veel getest. Ruim 10% van de geteste personen test positief op Corona. Om de PCR-testen en de reguliere (GGD) teststraten te ontzien,  worden steeds vaker ook sneltesten ingezet. Dit zijn géén PCR-testen maar iets lichtere testen. Deze testen hebben een hoge betrouwbaarheid en halen ca 95% van alle Corona-gevallen eruit. Voordeel van deze vorm is dat je na het testen binnen 15 minuten weet of jij of één van je medewerkers Corona heeft of niet. En omdat bijna 95% niet positief test op Corona kan er dus sneller weer aan het werk worden gegaan of geldt er geen quarantaineverplichting meer. Let op: als een huisgenoot Corona heeft, is deze test niet bedoeld om de quarantaine verplichting te omzeilen. De regels van het RIVM blijven gelden.

Deze test is gebaseerd op een monster dat wordt afgenomen met een wattenstaafje in de neus. De tester kent een gemiddelde nauwkeurigheid van 98,74%. Nadat een gediplomeerd verpleegkundige de test heeft uitgevoerd, wordt het direct onderzocht en binnen 15 minuten is de uitslag bekend. Hiervan krijg je een testverslag mee. Is de medewerker positief getest op Corona? Dan dient de medewerker naar huis te gaan en voor een periode van 10 dagen in quarantaine te blijven. De medewerker dient de GGD op de hoogte te brengen en de GGD zal vragen een afspraak te maken voor een PCR test (bij de GGD of een commerciële PCR-test) of de sneltest kan op de 10e dag herhaald worden. Ook reizigers kunnen gebruik maken van deze sneltest en krijgen een internationaal reisdocument mee.

De kosten van een sneltest bedragen voor particulieren € 85,-- en bedrijven € 85,- excl. btw*. Nexuszorg heeft vanaf heden samen met zorgverlener Meryem Zorgt in Den Bosch, Hambakenwetering 3, een testlocatie geopend. Inmiddels zijn ca. 18 testlocaties in Nederland in bedrijf en is dit snel aan het uitbreiden. Nexuszorg werkt met ambulant verpleegkundigen die in heel het land werkzaam zijn. Mocht een testlocatie te ver rijden zijn, dan kan de verpleegkundige naar de medewerker of naar het bedrijf komen rijden. Hiervoor worden voorrijkosten gerekend. Je zou er dan ook voor kunnen kiezen dat een aantal medewerkers achter elkaar wordt getest.

*De kosten van de Corona sneltest bedragen in het weekend of avond € 120,00.

Hoe het werkt

  • Wil je gebruik maken van een Corona Sneltest ga dan naar www.coronasneltestlijn.nl. U kunt daar online een afspraak maken voor de Testlocatie Den Bosch of bel de Coronasneltestlijn op 06-15556548 of mail naar info@coronasneltestlijn.nl.

  • Tijdens dit gesprek wordt een testlocatie in overleg bepaald. Zoals bovenstaand omschreven kan dit op een testlocatie of op een zelf gekozen locatie zijn. De test vindt in de meeste gevallen binnen 24 uur na het maken van de afspraak plaats. Vervolgens is binnen 15 minuten de uitslag bekend.

  • Voor particulieren wordt via een Tikkie afgerekend. Voor bedrijven wordt een factuur opgesteld. De betalingstermijn is 5 dagen.

  • De kosten van de Corona sneltest bedragen € 85,00, excl. BTW.

  • De kosten in het weekend of 's avonds bedragen € 120,00 excl. BTW.

  • Voor testen op locatie worden voorrijkosten in rekening gebracht van € 0,28 per km met een minimum van € 25,00 (retour) en maximum van € 50,00 (retour).

 

NexusZorg werkt overeenkomstig de richtlijnen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Meer informatie over het sneltesten kan je vinden op de website www.nexuszorg.nl of www.coronasneltestlijn.nl.

esculink logo.jpg
TESTSTRAAT IN BERGSCHENHOEK GEOPEND

1 november 2020


 

Ondernemers in de regio Zoetermeer kunnen sinds vorige week in Bergschenhoek terecht voor het testen van personeel. Eind oktober werd de parkeergarage van het voormalige Rabobank gebouw aan het Wolfend 43 opgebouwd tot teststraat. 

 

Initiatiefnemer is het bedrijf Esculink, gevestigd in Rotterdam. Binnen dit bedrijf werken diverse zorgadviseurs samen, ieder met een eigen professionaliteit. Hiermee borgt het bedrijf de nodige medische kennis.

Het bedrijf biedt een combinatie van testen en adviezen om ondernemers te helpen. Esculink ontzorgt bedrijven door de inzet van een telefonisch adviesdienst. 

Medische ondersteuning wordt geleverd door NexusZorg, een professionele dienstverlener uit Tiel die op diverse plaatsen in het land gekwalificeerde zorgprofessionals inzet voor het uitvoeren van testen. 

 

Marc van Aart, medicus en één van de initiatiefnemers: “Met deze teststraten willen wij bijdragen aan de gezondheid van inwoners in de regio Zoetermeer. We combineren snelheid met kwaliteit. Een sneltest geeft binnen 15 minuten een eerste beeld. Wij stoppen daar niet, omdat we weten dat, ondanks een negatieve testuitslag, mensen alsnog besmet kunnen zijn. Op basis van een professioneel beslismodel adviseren wij klanten eventueel aanvullend een tweede test te doen, een PCR test. De uitslag van deze aanvullende test leveren wij binnen 12 uur, dankzij een samenwerking met een geaccrediteerd laboratorium in Amsterdam. ”

 

Kosten voor een sneltest en aanvullende PCR test zijn marktconform. Esculink ontzorgt bedrijven door de zorg voor medewerkers die klachten hebben over te nemen. Die bellen rechtstreeks met een triagelijn die wordt bemenst door professionals. Op basis van een beslismodel worden medewerkers van bedrijven bevraagd en geadviseerd over wel of niet testen. De telefonische adviesdienst is bereikbaar van 8.00 uur tot 22.00 uur.

 

Esculink werkt momenteel aan een nieuw concept: mobiele testlocaties. Om ondernemers op maat te kunnen bedienen worden touringcars omgebouwd tot testlocaties, waar 2 of 3 testen tegelijk kunnen worden uitgevoerd. In samenspraak met groepen van bedrijven en instellingen kunnen deze mobiele locaties een dag of dagdeel op locatie staan. Medewerkers zijn hierdoor weinig reistijd kwijt. De verwachting is dat de mobiele testcentra vanaf medio november inzetbaar zijn.

 

Meer informatie vindt u op coronasneltestlijn.nl. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, bel dan met Rob de Vos 06 535 47 781 of Mirjam Grobbe via 06 24989895. 

Plein 63, 4001 LH Tiel

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

Tel: 06-15556548